M5 28-20

Ik heb een oude rode m5 28-20. Geen idee hoe oud ‘ie is, maar zou zeggen een jaartje of 15. Hij doet het goed voor een oud beestje! Onverwoestbare constructie.

Ik heb de verbouwingacties en de verkooppagina op aparte pagina’s gezet:

Reden voor aanschaf

In de fietsvakantie van 2007 hadden we Floris in de Burley aan m’n Flevobike bike hangen. Daar werd ‘ie toch echt te groot voor, dus gingen we na wat zoeken over op een follow-me aanhanger. Die heeft een mamma/pappa fiets nodig met minimaal een 26” achterwiel. En de flevobike heeft 20” wielen.

Toen heb ik tweedehands gezocht naar een fiets die goed op vakantie bruikbaar moest zijn, vrij goedkoop was en een groot achterwiel had. Uiteindelijk is dat voor 300 Euro een oude M5 28/20 geworden. Op ligfiets.net wordt die fiets geprezen om z’n stevigheid door driehoeksconstructies. Nou, dat klopt inderdaad en ik heb er (tot nu toe) twee probleemloze vakanties op gefietst.

Ophalen M5 met de trein

De stevigheid zorgde bij mij voor een goed gevoel omdat via de follow-me er een actief jongetje inclusief fiets rechtstreeks aan de achteras vast zit. En sommige fietsen hebben in de achterbrug toch een wat zwak punt qua starheid. Dat zit op de M5 wel goed!

Gebruik

Een punt waarop ik mezelf heb moeten verbeteren: het fietsonderhoud. De m5 heeft een derailleurversnelling: die moet je regelmatig schoonmaken. Langzamerhand begon ‘ie toch wat langzamer te worden omdat het allemaal wat minder soepel ging lopen. Daar heb je op de flevobike met z’n naafversnelling geen last van. Daar zal wel iets extra weerstand in zitten, maar het rijdt en schakelt veel soepeler dan een door mij niet 100% onderhouden derailleurfiets.

Wat ook niet helpt: hij staat bij mij steeds buiten. We hebben een klein schuurtje waar ‘ie niet makkelijk in/uit kan. Deels heeft ‘ie onder een zeiltje gestaan, maar vaak gewoon in de open lucht. Goed invetten, die ketting, dus!

Sinds 1 januari 2010 heb ik hem opeens weer veel vaker gebruikt: ik heb sindsdien een baan op fietsafstand in Utrecht! De eerste maanden heb ik ongeveer de helft van de tijd de m5 en de andere helft de flevobike bike/trike gebruikt. De m5 heeft met z’n normale stuur (in tegenstelling tot de kantelknikbesturing van de flevo) een voordeel dat je er in een dichte mensenmassa voor een stoplicht beter mee kan manouvreren!

Vakanties

Hij rijdt lekker en stabiel. Ik hou wel van een onderstuur. Ik heb tot nu toe niet anders gehad. Ik heb er naar tevredenheid twee vakanties mee gefietst: 2008 vanuit Nieuwegein via Oudewater naar de Betuwe (Leerdam, Buren) en via Woudenberg naar huis. En in 2009 de vechtdalroute vanaf Zwolle naar Darfeld. 2008 was zo’n 250 km, 2009 430 km.

Vakantie 2008:

m5 28/20 tijdens vakantie 2008

Vakantie 2009:

m5 28/20 tijdens vakantie 2009

Verder

De verbouwingen/aanpassingen heb ik op een aparte pagina gezet.

 
vanrees.org logo

About me

My name is Reinout van Rees and I work a lot with Python (programming language) and Django (website framework). I live in The Netherlands and I'm happily married to Annie van Rees-Kooiman.

Weblog feeds

Most of my website content is in my weblog. You can keep up to date by subscribing to the automatic feeds (for instance with Google reader):