Burley kinderkar

Voor het vervoer van de kinderen hebben we snel na de geboorte van onze eerste een Burley kinderkar gekocht. We hebben geen auto en babies kan je niet met fatsoen onder de snelbinder stoppen.

Floris plus bagage in de Burley

Zodra we de kinderen enigszins op de fiets mee konden nemen was de vraag “goedkope kinderkar”, “dure kinderkar” of “goedkoop kinderzitje”.

  • Geen kinderzitje voor op de fiets omdat Annie last heeft van haar evenwicht. Een bewegelijk kind dat bovenop je eigen evenwichtsproblemen komt, bah. Als je een ouder wel eens een fiets-met-boodschappen-en-zitje in evenwicht hebt zien houden terwijl een kind erop ging klauteren snap je wel waarom deze optie afviel.

  • Geen goedkope kinderkar, want dan gaat ‘ie volgens de informatie die wij konden vinden duidelijk minder lang mee. En we wilden hem ook voor de vakanties gebruiken, dus enigszins bruikbaar rijgedrag is ook een handige.

  • Nou, dan maar een duurdere. Het werd een Burley, geschikt voor twee kinderen. Gekocht bij Wim Kok in Utrecht.

Inmiddels (2009) is de Burley na een jaar of 7 uitgediend: ook de jongste past er met zijn 5 jaar niet echt meer in. En de Burley is toch ook wel rijp voor de sloop. Hij heeft de hele tijd buiten gestaan, hoewel we hem vaak wel onder een zeiltje hadden. Het weer trekt er toch in. Hij is vooral erg intensief gebruikt!

  • Erg handig voor Veel Boodschappen. We hebben geen auto.

  • De kinderen naar school/peuterspeelzaal/opvang/kerk/zwemles brengen voor zover ze niet zelf al fietsten.

  • Fietstochtjes.

  • Vakanties, waarvan vooral die van 2007 stevig was.

  • Nogmaals Veel Boodschappen.

Hij is ons goed bevallen. Een aanrader!

Burley achter de flevobike
 
vanrees.org logo

About me

My name is Reinout van Rees and I work a lot with Python (programming language) and Django (website framework). I live in The Netherlands and I'm happily married to Annie van Rees-Kooiman.

Weblog feeds

Most of my website content is in my weblog. You can keep up to date by subscribing to the automatic feeds (for instance with Google reader):