Over Reinout van Rees

English? See About Reinout van Rees.

Belangrijkste: ik ben sinds 10 november 2000 getrouwd met Annie van Rees-Kooiman en we hebben twee kinderen: Rianne en Floris. We wonen in Nieuwegein.

Mocht je je afvragen wat het logo rechtsboven betekent: Logo explanation / uitleg van het logo. Het heeft met m’n achternaam te maken.

School, studie, promoveren

Ik heb eerst in De Bilt op de Groen van Prinstererschool gezeten (en twee jaar op kleuterschool “de kwikstaart”). Daarna gymnasium op College Blaucapel in Utrecht (t/m vwo 3). Omdat mijn ouders naar Rijswijk verhuisden ging ik vanaf vwo 4 naar Overvoorde in Den Haag. Toen heb ik voor de studie civiele techniek aan de TU Delft gekozen. Lang over gedaan (9 jaar) maar wel succesvol afgerond. 9 jaar was nog niet voldoende: ik ben als a.i.o. (=promovendus) doorgegaan. Heerlijk werk en sinds januari 2007 mag ik een extra afkorting voor m’n naam zetten (dr.ir.). Niet dat ik dat vaak doe, maar toch. Zie ook het Engelse over m’n civiele techniek + ict onderzoek.

In m’n studententijd heb ik vanaf m’n eerste jaar op de christelijke studentenvereniging C.S.R.-Delft gezeten. In 1995/1996 zat ik ook in het bestuur. Ook heb ik, zucht, een mix-drankje uitgevonden dat na 10 jaar afwezigheid nog steeds gedronken wordt: Coupe “Van Rees” (het is maar waar je beroemd door bent…)

Werk

Na m’n studie was mijn eerste werk een promotieonderzoek bij de TU Delft en de stichting STABU in Ede. Heerlijk lange-termijn werk. En de grote bonus was dat ik de eerste twee jaar full-time binnen een Europees onderzoeksproject heb gewerkt. Dat leverde me veel kennis en contacten op.

Tijdens mijn promotie ben ik snel met de computertaal Python (en de “applicatie server” Zope) in aanraking gekomen en het was liefde op het eerste gezicht. In combinatie met m’n internetkennis leverde me dat een baan op bij Zest software: met het CMS (content management systeem) Plone op basis van Python en Zope uitgebreide websites bouwen (en één Django project). Bij Zest heb ik bijna vier jaar gewerkt.

Daarna heb ik bijna een jaar bij The Health Agency gewerkt. Ook met Python en Zope (en Grok, maar nu in de gezondheidssector. En met veel meer eigen software, zodat we veel tijd in interne softwarekwaliteit kunnen stoppen, wat me erg goed bevalt. Het is weer meer lange-termijn in plaats van korte termijn.

En sinds 1 januari 2010 werk ik bij Nelen en Schuurmans: terug in de civieltechnische hoek (waterbeheer)! Als (python/django) programmeur, dus een perfecte combinatie. En als bonus ook nog eens op fietsafstand van m’n huis.

Een wat formelere samenvatting kan je op LinkedIn zien.

 
vanrees.org logo

About me

My name is Reinout van Rees and I work a lot with Python (programming language) and Django (website framework). I live in The Netherlands and I'm happily married to Annie van Rees-Kooiman.

Weblog feeds

Most of my website content is in my weblog. You can keep up to date by subscribing to the automatic feeds (for instance with Google reader):