Ventisit ligfiets zitting

(English: see blog entry on ventisit)

Voor m’n tweedehands m5 28-20 had ik een nieuw zitje nodig omdat de oude (originele) houten zitting aan het kraken was. Ik vond op het internet een tweedehands m5 plastic (of wat het dan ook is) zitje voor 50 Euro, hoera. Nou nog een matje erop. Iedereen leek lovend te zijn (zie ligfiets.net) over de Ventisit matjes. Dus ondanks de prijs heb ik er een besteld.

Wat een genot!

  • Je kan het altijd op je fiets laten zitten, regen of geen regen.

  • De regen loopt er subiet door. Zelfs na een stevige regenbui is je zitting vrijwel droog. Even een paar klopjes en de laatste druppels zijn weg (mits je een gaatje onder in je stoeltje hebt geboord, natuurlijk).

  • Het is comfortabel. Ik heb trouwens de 3cm dikke variant i.p.v. de 2cm dikke.

  • Het voelt solide: er is geen zijwaardse beweging of vervorming, dus het beïnvloed je rijgedrag niet (behalve dat het lekker fietst).

  • Het ventileert als de beste. Dat scheelt echt een hoop t.o.v. m’n vorige kussentjes!

Dus toen ik m’n flevobike na een periode van stilstand weer ging gebruiken heb ik als eerste een nieuw zitkussen besteld: een ventisit. Ah, wat een genot. En voor m’n alligt kruiser die daarna kwam ook, natuurlijk.

ventisit op m'n m5 en flevobike
 
vanrees.org logo

About me

My name is Reinout van Rees and I work a lot with Python (programming language) and Django (website framework). I live in The Netherlands and I'm happily married to Annie van Rees-Kooiman.

Weblog feeds

Most of my website content is in my weblog. You can keep up to date by subscribing to the automatic feeds (for instance with Google reader):