God kreeg spijt

Datum

2013-04-21

Kerk

nieuwegein

Predikant

gertvdbrink

Tags

avondmaal

Tekst

Gen 6:5-8

Toegevoegd

2013-05-18

Gen 6:5-8 Raar, God die spijt krijgt. Heel menselijk. Spijt van het scheppen van de de mensen. Dat doet hij zo graag, scheppen. Maar dan krijg je zaken zoals de aanslag in Boston en de moord op Marianne Vaastra. Wat een rotmensen.

Mat 17: “Hoe lang zal ik jullie nog verdragen?” Jezus is teleurgesteld in zijn discipelen. Ze hebben net onderling geruzied wie de beste was. Zou je ze niet?

Jezus loste het op bij Pasen. Hij ging zichzelf geven vóór zijn discipelen. Door zijn dood en lijden ging hij hen verlossen van hun slechtheid. Redden van henzelf. Verlossen.

Een vers uit 1 johannes raakte hem de laatste tijd: Wie niet liefheeft, heeft God niet lief. Oei. Mag hij dat zichzelf voorhouden? Mag hij het ons voorhouden? Het is nogal wat.

Zijn er dan gereformeerden die God niet liefhebben? Tja, hij heeft nog nooit zoveel kerkscheuringen meegemaakt als de laatste tijd. 10 soorten gereformeerden ofzo. Wat vind God van al onze scheidingen? Al die soorten kerken? Is Hij teleurgesteld?

Zelf is hij ooit uit de kerk gezet. Zijn gemeente ook. Maar nu denkt hij er vooral aan waar hij zelf schuld had i.p.v. te mopperen op de anderen. Is Jezus soms ook in hem teleurgesteld?

Zucht maar eens. En verlang ernaar het avondmaal met elkaar te vieren. Want… door Jezus zijn al onze zonden vergeven. Wow. Zorg ervoor dat je de liefde kent, want God is liefde.

 
vanrees.org logo

About me

My name is Reinout van Rees and I work a lot with Python (programming language) and Django (website framework). I live in The Netherlands and I'm happily married to Annie van Rees-Kooiman.

Weblog feeds

Most of my website content is in my weblog. You can keep up to date by subscribing to the automatic feeds (for instance with Google reader):