Droogstaan qua geloof

Datum

2012-07-15

Kerk

nieuwegein

Predikant

fredblokhuis

Tekst

Psalm 92

Toegevoegd

2013-05-18

Je kan het gevoel hebben droog te staan qua geloof. Een tijd van schaalte. Daar gaat psalm 92 over.

Psalm 92 begint met de sabbat. Op adem komen. Aan God denken. Stilstaan. Zingen voor Hem: daar heeft Hij recht op en het is ook goed voor jezelf.

Maar, vanaf vers 7: er zijn mensen die niet stilstaan op de sabbat. Goddelozen. (Dat zijn trouwens in de psalmen mensen die wel van God weten maar bewust niet in hem geloven; het zijn geen mensen die nog nooit van God hebben gehoord).

Maar… Ze zijn als onkruid. Het groeit heel snel. Dat is toch goed? Waarom zou je langzaam willen groeien? Nou, bijvoorbeeld omdat onkruid ook weer snel verdort of weggemaaid wordt. Dan is zo’n cederboom van 30 meter hoog en honderden jaren oud zo gek nog niet!

Zo’n palmboom in de woestijn, die staat bij een oase. Daar is de bron. Zoek ook zelf voeding. Lees de bijbel regelmatig.

Überhaupt kan een boom veel meer hebben. Hij overleeft droogte veel beter. Voed jezelf goed (met de bijbel en met kerkbezoek) en je kan ook zelf schale tijden veel beter overleven.

Een boom staat met zijn kruin al half in de hemel. Onkruid niet. (Noot: mooie uitspraak)

 
vanrees.org logo

About me

My name is Reinout van Rees and I work a lot with Python (programming language) and Django (website framework). I live in The Netherlands and I'm happily married to Annie van Rees-Kooiman.

Weblog feeds

Most of my website content is in my weblog. You can keep up to date by subscribing to the automatic feeds (for instance with Google reader):