Hoopvolle boodschap voor de kerkΒΆ

Datum
2010-09-05
Kerk
nieuwegein
Predikant
ktdejonge
Tags
opschonen, jaarthema2010
Tekst
Openb 1:12-16
Toegevoegd
2010-11-14

Maakt u zich wel een zorgen over de kerk? De laatste 10 jaar is de kerk weer 2 procentpunt kleiner geworden volgens het CBS.

In dit stukje krijgt Johannes een visioen over de kerk. Op de zondag. De dag van de week waarop Jezus opstond. De dag van de overwinning. Het hele boek openbaringen is vanuit de overwinning geschreven.

De gemeentes worden als lampen op standaards beschreven: ze geven dus licht en voldoen daarmee dus op zich aan de bedoeling van God, ondanks de problemen die er wel zijn!

In het visioen straalt Jezus enorm veel licht uit: Hij staat centraal. En door Jezus laat elke gemeente licht zien. Jezus staat tussen de standaarden. Jezus laat ons licht uitstralen.

Dat is bemoedigend. Jezus is onze kracht. Wij zijn sterk in Hem. Natuurlijk moeten we onze gaven goed inzetten. Onze best doen. Groeien in geloof. Maar uiteindelijk hangt het daar niet van af. Het hangt niet van ons af. Jezus is uiteindelijk de enige zekerheid van het voortbestaan van de kerk. De zekerheid van de overwinning.

Wij zijn overwinnaars door Hem! In die zekerheid mogen we leven. Dat geeft rust.

 
vanrees.org logo

About me

My name is Reinout van Rees and I work a lot with Python (programming language) and Django (website framework). I live in The Netherlands and I'm happily married to Annie van Rees-Kooiman.

Weblog feeds

Most of my website content is in my weblog. You can keep up to date by subscribing to the automatic feeds (for instance with Google reader):