Een leven lang leren dankszij koning Jezus

Datum

2009-03-22

Kerk

nieuwegein

Predikant

molemaker

Tekst

Mat 28:16-20

Toegevoegd

2011-01-23

Een leven lang leren lijkt nu nodig. Met de kredietcrisis enzo. Steeds bijleren om je baan te houden.

Jezus zegt de discipelen, nadat hij aan hen verschenen was na z’n opstanding, dat ze terug moeten naar de berg waar hij hen ooit heeft geleerd. En Hij geeft hen daar de zendingsopdracht. Dat is wat zij nu moeten doen.

De zendingsdrang lijkt trouwens meer van pinksteren dan van Jezus’ directe opdracht, hier op de berg bij z’n vertrek, te komen. Ook petrus heeft later nog meer aansporing nodig.

De kern van de opdracht is dopen en leren. Niet zozeer ga ver weg. De doop is trouwens eenmalig om mensen zichtbaar met de gemeente te verbinden.

Het tweede is om je hele leven zelf ook te blijven leren. Wij zelf moeten leren wat het is om discipel te zijn. Dat is de belangrijkste taak van de kerk: om ons dat te leren.

In mat 5 legt jezus uit wat sommige stukjes OT betekenen, bijv over moorden en echtbreken. Daar kunnen wij ons voordeel me doen bij dat leren, met die uitleg.

Je hebt, als je anderen gaat leren en dopen, wel alle macht van jezus achter je. En Hij belooft met ons te zijn. Immanuel. Daarmee mogen we op pad gaan. Daarom mogen we moed hebben.

De bedoeling is om leerlingen te krijgen met een levenslang leercontract.

 
vanrees.org logo

About me

My name is Reinout van Rees and I work a lot with Python (programming language) and Django (website framework). I live in The Netherlands and I'm happily married to Annie van Rees-Kooiman.

Weblog feeds

Most of my website content is in my weblog. You can keep up to date by subscribing to the automatic feeds (for instance with Google reader):