Zwak punt: trapasbevestiging flevobike

De bevestiging van de trapper aan de voorbuis is een zwak punt bij de flevobike. Ik ben aan mijn derde bevestiging toe.

Ik heb de flevobike tweedehands gekocht en die was al eens stevig onderuit gegaan. Bij het leren heb ik ook wat valpartijen gehad. Maar toch kijk je raar op als met een krak opeens je trappers los hangen omdat het grotendeels-plasticen onderdeel afgebroken is. Nou, naar Dronten om een nieuwe te halen. Ah, een nieuw model. Helemaal van aluminium: dat ziet er steviger uit.

Op een gegeven moment zie ik me daar toch een scheurtje verschijnen… Maar eens langs een lokale autoreparatiezaak gegaan om te vragen of ze het willen lassen. Nee dus, want het is aluminium en daar heb je speciale apparatuur voor nodig.

Toen heb ik zelf maar een ijzeren strip in de juiste vorm gebogen en de boel daarmee gestut. Dat ging een half jaar goed. Totdat…

http://photos.reinout.vanrees.org/photos/280830492_Nrqy8-M.jpg

… hij opeens op een stevig hellinkje helemaar door ging. En het was nog 10 km tot de camping. Ouders opgebeld en die hebben me met een aanhanger achter de auto naar de camping gebracht. Annie en Rianne fietsten zelf door. En de volgende dag naar Dronten voor bevestiging nummer drie.

Dat was inderdaad weer een ander model “want de vorige ging toch snel stuk”. Deze ziet er steviger uit, dus ik hoop dat ‘ie het uithoud. Vergeleken met de rest van de onverwoestbare fiets is het toch een zwak onderdeel.

 
vanrees.org logo

About me

My name is Reinout van Rees and I work a lot with Python (programming language) and Django (website framework). I live in The Netherlands and I'm happily married to Annie van Rees-Kooiman.

Weblog feeds

Most of my website content is in my weblog. You can keep up to date by subscribing to the automatic feeds (for instance with Google reader):