Flevobike in de trein

Ik heb m’n flevobike een paar (10 ofzo) keer in de trein meegenomen. De bike is namenlijk theoretisch een vouwfiets. Nu heb ik wel eens een opmerking danwel schuine blik gekregen, wat ik me ook wel kan voorstellen omdat het er toch wat volumineus uitziet. Maar de opmerkingen kwamen overigens niet van de conducteurs.

Een week lang heb ik hem meegenomen in de trein tussen Utrecht en Ede-Wageningen, op weg naar m’n werk. Het gaat, zeker. Maar ik vond het persoonlijk toch teveel gedoe. Je zorgt ervoor op tijd naar het balkon te gaan zodat je de tijd hebt om de twee delen uit de hoek te grabbelen zonder ieders jas onder de smeerolie te krijgen. De ketting zit toch wel onbeschermd… De helft van de keren heb ik hem in de trein al in elkaar gezet, maar dan moet je echt wel wat bewegingsruimte hebben.

Uiteindelijk vond ik het voor woon-werk-verkeer te omslachtig. Ik lees graag in de trein en om dan steeds eerder naar naar het balkon te moeten dan je normaliter zou doen… Plus het naar binnen en naar buiten slepen van een toch niet al te lichte fiets… Nee. Uiteindelijk een oude fiets in Ede neergezet, dat beviel toch beter.

Wel handig: fietstochtje. Als je met de trein ergens heengaat om daar in de buurt te fietsen is dat sjouwen natuurlijk geen beperking. En dan is het lekker om geen fietskaartje te hoeven kopen!

 
vanrees.org logo

About me

My name is Reinout van Rees and I work a lot with Python (programming language) and Django (website framework). I live in The Netherlands and I'm happily married to Annie van Rees-Kooiman.

Weblog feeds

Most of my website content is in my weblog. You can keep up to date by subscribing to the automatic feeds (for instance with Google reader):