Python/django programmeren in hartje Utrecht (NL)

Tags: python, django, nelenschuurmans

English note: I’m writing this in Dutch as it is for a job opening at our company. Call us old-fashioned, but we’re all talking Dutch at the office :-)

We (= Nelen & Schuurmans) hebben weer versterking nodig van ons team Python programmeurs. Je kans om met Reinout te werken want de zaken gaan goed en er is veel werk te verstouwen :-) Laatst is een van onze ervaren programmeurs voor zichzelf begonnen en daarom gooi ik hier op mijn blog weer een hengeltje uit: we zijn specifiek ook op zoek naar een ervaren Python programmeur.

Ervaren? Nou, gewoon, een stukje kwaliteit en kunde en kennis inbrengen. Het mooiste compliment dat ik ooit van een collega (hoi Roland!) kreeg was dat ‘ie mijn code altijd zo lekker leesbaar vond. Duidelijke variabelenamen, netjes gestructureerd, netjes pep8. Zoiets. Gewoon dat als je code schrijft dat het dan z’n werk goed doet en dat het niet afgeraffeld is. Dat je geheel vrijwillig de README.rst en de CHANGES.rst up to date houdt. En dat je na een maandje de eerste collega’s aan je bureau krijgt met “kun je me even helpen met…”. En dat je op een gegeven moment met ik-weet-niet-wat iets heel handigs hebt geautomatiseerd ofzo. Vanuit jezelf.

Grote bonuspunten als je veel met open source bezig bent geweest. Github, mailinglijsten, stackoverflow, enz. Veel van wat we als bedrijf doen is open source (vaak GPL, dan is het wel lekker open source maar kan tegelijkertijd de eventuele concurrent er niet zonder licentieproblemen een closed source slaatje uit slaan).

Het karakter van het bedrijf? We zijn geen puur IT bedrijf, het is echt een mix van IT en vakinhoud. Qua personele verhouding 1:2. Vakinhoudelijk is het waterveiligheid, waterkwaliteit, waterbeheer en vooral dus water. IT is een echte force multiplier voor ons. Wat we qua IT doen en kunnen versterkt de vakinhoudelijke kant enorm.

En we doen inmiddels best veel gave dingen. 3di is een compleet overstromingssimulatiepakket. Inclusief webinterface om het live aan te sturen. (Iemand heeft ook een video van het ontwikkelteam gemaakt). En kijk bijvoorbeeld naar http://regenradar.lizard.net/ (moet het wel net geregend hebben, zie anders deze video), da’s op zich geen concurrent voor buienradar.nl maar geeft wel aan dat we neerslagdata hebben. En ook historische neerslagdata. En we integreren het met de rest van de data. Bij twee waterschappen berekenen we bijvoorbeeld aan de hand van neerslagvoorspellingen, meetgegevens, windrichting en getijde-voorspellingen hoe hard gemalen aangezet moeten worden. En dat gedetailleerde hoogtebestand dat laatst in het nieuws was (AHN2)? https://raster.lizard.net/wms/demo is een demo, we integreren het inmiddels in veel sites en we gebruiken het ook als achtergronddata voor dat 3Di dat ik eerder noemde.

Essentieel voor het karakter van het bedrijf is dat we allemaal hoog opgeleid zijn. Bijna iedereen universitair. En ik ben niet de enige dr. die er rondloopt: 8 van de 50 ofzo. Dat is eigenlijk de kern van het bedrijf: zet allemaal slimme, ijverige lui bij elkaar met een focus op waterveiligheid en er komen mooie (en winstgevende) dingen uit. Je hebt veel vrijheid (vertaald: het is soms een zooitje). Ruimte voor eigen initiatief.

Qua werkomgeving? Hartje Utrecht. Regelmatig halen we een ijsje bij dat ijskraampje op de Oude Gracht: dat is 1 minuut lopen. Goed bereikbaar: 10 minuten lopen vanaf het centraal station. Lunch enzo? Gezamenlijk in de kelder aan tafel. Vers brood van de bakker. Goed geregeld, wat dat betreft. Verder zijn veel dingen relatief goedkoop geregeld. Geen apple beeldschermen op het bureau zullen we maar zeggen. Voordeel: elk jaar hebben we tot nu toe winst gedraaid. Da’s in deze tijd ook een geruststellende gedachte.

Werkinhoudelijk? Veel Python. Veel ook aan de web kant: Django. Er moet ook geautomatiseerd worden, dus Fabric, Ansible, buildout, enz. Her en der zit nog een snufje Java of Fortran. Natuurlijk ook veel javascript (recent ook steeds meer angularjs). Nette Python packages, changelog, readme, buildout, grunt/bower enz. Onze code staat op github. Branches, pull requests, code review. Tests kunnen we meer van gebruiken, maar we hebben ook al een aardige stapel. Zelfs javascript wordt deels getest. (Dus… qua tests kunnen we nog een extra opvoeder gebruiken). We hebben in twee datacenters een rack volgepropt, dus we hebben en vette VMWare omgeving met veel virtual machines. Best gaaf geregeld.

Het leukste: we hebben een groot IT team. Ongeveer 10 Python programmeurs (met bakken css/javascript/whatever kennis erbij). Da’s binnen Nederland best een grote club. Volgens mij horen we gewoon bij de grootste Python bedrijven binnen Nederland. Je kan bij ons veel leren en sparren en experimenteren en helpen en samenwerken. Gaaf.

Interesse? Meer info nodig? Je kan kijken naar alles wat ik met “nelenschuurmans” getagt heb op dit weblog. Je kan mij mailen op reinout@vanrees.org.

  • De officiele vacature staat hier: http://www.nelen-schuurmans.nl/NL/bedrijfsprofiel/carriere . Het emailadres voor de sollicitatie staat daar ook bij. Doe me een plezier en zet mij even in de cc als je het opstuurt.

  • Lees je dit artikel over 3 jaar als de vacature verlopen is? Maakt vast niet uit, mail me maar.

  • Oh help, ik ben een beginner? Oh help, ben ik wel ervaren genoeg? Gewoon mailen danwel solliciteren. Ervaren met java/ruby/perl/APL in plaats van Python? Dan lukt Python vast ook wel. Mailen.

  • Niet geheel relevante vooropleiding? Ha ha ha. Onze systeembeheerder is afgestudeerd theoloog, de beste vormgever die we hebben is verpleger en we hebben ook een cardioloog als (goede!) programmeur. En ik heb bijvoorbeeld civiele techniek gestudeerd en niet technische informatica ofzo.

  • Utrecht is mooi maar je blijft liever dichter bij jouw huidige woonplaats in buurt? Ik vind het prima als je me mailt of ik nog ideeen heb, want ik krijg nogal eens de vraag van iemand “of ik nog iemand weet die…”. Wil je bijvoorbeeld liever in de buurt van Rotterdam werken, kijk dan eens bij Zest software. Leuk bedrijf om bij te werken, ik heb er zelf 4 jaar gewerkt. En mijn broer Maurits werkt er nog steeds.

  • Heb ik al gezegd dat het leuk werken bij ons is? Kom eens langs of mail me :-)

 
vanrees.org logo

About me

My name is Reinout van Rees and I work a lot with Python (programming language) and Django (website framework). I live in The Netherlands and I'm happily married to Annie van Rees-Kooiman.

Weblog feeds

Most of my website content is in my weblog. You can keep up to date by subscribing to the automatic feeds (for instance with Google reader):