Reactie spam-email Eliyahu Silver

(Het onderstaande speelde in 1999/2000, in m’n laatste jaar als student in Delft)

Voorgeschiedenis

Na een briefwisseling over het sturen van attachments van 500kb zijn Eliyahu Silver en ik met een discussie begonnen. Niet met een week nadenktijd aan beide kanten, maar redelijk snel ingetypt. Van beide kanten is het dus geheel op persoonlijke titel, geheel onder voorbehoud van enorme blunders, niet representatief voor alle christenen danwel Joden :-) Opmerkingen zijn welkom.

Het gewraakte artikel

Het betreffende attachment van 500kb bleek een artikel over het heersen van het Oude Testament/TeNaCH te zijn en het zuigen van het Nieuwe Testament. Ik heb (oh, zegeningen van microsoft) het word-bestand van 500kb ingekort tot een html-bestand van 100 kb. Een ordentelijke reactie van meerdere Delftse dominees en een oudtestamenticus van de VU is geregeld door Martijn van Loenen, maar ik kon mijzelf niet inhouden en reageerde op zijn uitdaging.

Reacties van anderen

Gelukkig reageerden er meerdere mensen erg behulpzaam op deze uitdaging, een dergelijke ondersteuning voor ons als studenten door predikanten is iets om dankbaar voor te zijn.

Einde van discussie

De discussie is nu geeindigd, allebei hebben we meer te doen en de lengte van de poststukken begon ernstig de spuigaten uit te lopen. Eliyahu’s laatste antwoord is een korte en geeft goed zijn denkbeeld over vergeving van zonden weer.

Ik wil alle c.s.r.-ers bedanken die enkele emails hebben gelezen, ik was blij verrast door de vele positieve reacties. Ook Martijn van Loenen voor het regelen van verschillende externe reacties.

 
vanrees.org logo

About me

My name is Reinout van Rees and I work a lot with Python (programming language) and Django (website framework). I live in The Netherlands and I'm happily married to Annie van Rees-Kooiman.

Weblog feeds

Most of my website content is in my weblog. You can keep up to date by subscribing to the automatic feeds (for instance with Google reader):